Rottweiler kopen

De Rottweiler is een hele populaire hond om te kopen en dat komt vooral door zijn prachtige, kenmerkende kleuren. Daarnaast zijn het hele trouwe en sociale honden, hoewel het karakter wat sloom over kan komen. Wanneer je graag een Rottweiler wilt kopen dan kun je dat het beste doen via een fokker die is aangesloten bij de Nederlandse Rottweiler Club.

Nederlandse Rottweiler Club

Een fokker die zich aan heeft gesloten bij de club zal zich aan alle regels moeten houden die de NRC stelt aan het fokken van Rottweilers. Wanneer een fokker zich niet houdt aan de regels van de club zal deze worden geroyeerd. De Nederlandse Rottweiler Club houdt onder andere toezicht op de volgende punten:

 • Verhoudingen
 • Gedrag en karakter
 • Kop
 • Hals
 • Romp
 • Poten
 • Huid
 • Beharing
 • Grootte en gewicht

De reden waarom je een Rottweiler wilt kopen kan verschillenden. Waar je op let bij de koop van je Rottweiler zal ook per persoon anders zijn. Je kunt kijken naar bovenstaande punten, maar er zijn meerdere facetten naast uiterlijk belangrijk bij het aanschaffen van een hond én van een Rottweiler in het bijzonder.

Waar herken je de perfecte Rottweiler aan?

Je hebt misschien wel eens gehoord van de uitspraak een hond kiest zijn baas en de baas niet zijn hond. Er is enige waarheid in deze uitspraak. Een pup die enthousiast is over jou én je direct vertrouwen geeft door bijvoorbeeld rustig bij je te gaan liggen en/ of continu uit zichzelf op je afkomt wanneer je rustig gaat zitten of binnenkomt. Let wel op dat sommige pups gewoon erg enthousiast zijn en eigenlijk naar iedereen toelopen. Vraag de fokker ook welke hond hij het best bij jou vind passen. Een perfecte Rottweiler heeft verder een gezondheidsverklaring, zodat je zeker weet dat hij gezond is.

Andere kenmerken Rottweiler

Er zijn natuurlijk meer tips waar je de perfecte Rottweiler aan kunt herkennen, hieronder volgen een aantal tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

 • Maak geen impulsieve beslissing bij het uitzoeken van een Rottweiler. Ga wat vaker bij de fokker of het asiel langs om uit te dokteren wat natuurlijk en goed voelt. Ga desnoods bij meerdere fokkers of asielen kijken.
 • Denk vooraf goed na over het kopen van een Rottweiler. Ze hebben een consequente opvoeding nodig en houden ervan als hun baasje ze liefde en aandacht geeft. Zorg ervoor dat je de tijd, ruimte en het geld hebt om de hond in je familie op te nemen.

Wat kost een Rottweiler?

Als je een Rottweiler gaat kopen bij een erkende fokker dan ben je tussen de €600,00 en de €900,00 kwijt per pup. Daarnaast betaal je wellicht nog extra kosten voor de stamboom en moet je natuurlijk rekening houden met de kosten van het voer, een mand, speelgoed, een riem en eventueel het volgen van een puppycursus.

Consequente opvoeding

Onthoud goed dat je consequent moet zijn en de tijd neemt voor de opvoeding van je Rottweiler, zo kunnen jij, je familie en de hond optimaal van elkaar genieten en staat de Rottweiler altijd voor je klaar.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact