Rottweiler kosten

Wat kost een Rottweiler? Een Rottweiler is een fijne en sociale hond om te hebben. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de kosten niet ophouden bij het aanschaffen van de hond. Als je een Rottweiler koopt bij een rasvereniging dan kost dit zo rond de €900,00, maar daarnaast heb je ook een mand, riem, voederbak, speelgoed, verzekering, voer en eventueel een cursus nodig.

Voer

Voer is net als voor mensen erg belangrijk voor een Rottweiler, met de juiste voeding kan de hond lang en gezond leven. De Rottweiler is een ware krachtpatser en heeft naast voldoende voeding ook de juiste voeding nodig. Wil je weten wat goed is voor jouw Rottweiler? Overleg met je dierenarts en laat je eventueel adviseren in een professionele dierenwinkel. Aan voer ben je maandelijks zo ongeveer tussen de €60,00 en de €90,00 kwijt.

Geef je Rottweiler niet te veel voer

Let er op dat je de Rottweiler niet te veel te eten geeft en voor voldoende beweging zorgt. Hoewel de hond sloom over kan komen, kun je je hier maar beter niet door laten misleiden. Een Rottweiler is speels en erg sociaal.

Speelgoed

Om het speelse en sociale karakter van de Rottweiler een klein beetje in toom te houden kun je maar beter genoeg speelgoed in huis hebben voor de hond. Een simpele tennisbal of kauwbot volstaat over het algemeen wel, hieronder vind je een aantal tips omtrent het aanschaffen van speelgoed voor een Rottweiler.

Koop speeltjes die:

  •  goed zijn voor het gebit van de hond en
  •  tegen een stootje kunnen en relatief lang mee gaan.

Spelen

Het is erg belangrijk dat je genoeg tijd spendeert aan je Rottweiler. Een Rottweiler wil graag meer dan dagelijks een uurtje wandelen of spelen, de hond wil graag wat voor je doen. Houd er ook rekening mee dat een Rottweiler een sterke verdedigingsdrift heeft.

Rottweiler en kinderen

Als je kinderen aan het stoeien zijn met vriendjes, dan is de natuurlijke reactie van de hond om je kinderen te beschermen. Dat geldt ook voor de baas die hartelijk op de schouder wordt geslagen door een goede vriend. Als de Rottweiler dat niet gewend is en de persoon nog niet in zijn omgeving heeft opgenomen kan dat ook reden zijn voor de hond om de vriend even te waarschuwen met een lichte beet. Laat de hond dus enigszins wennen aan je familie en vrienden en leer de hond wat speels is en wat niet.

Rottweiler Belasting

Moet je belasting betalen voor je Rottweiler? Bijna iedere gemeente vraagt hondenbelasting en voor iedere gemeente geldt een ander tarief. Wat je dus moet betalen aan belasting voor je Rottweiler kun je het beste navragen bij je gemeente.

Hoe werkt de hondenbelasting?

De belasting wordt betaald door de houder van de hond en wordt betaald pér hond. De opbrengst van de belasting wordt voor algemene middelen ingezet en wordt dus niet per se gebruikt voor het opruimen van hondenpoep.

Overige verplichtingen Rottweiler 

Naast de heffing kan de gemeente ook de plicht opleggen aan de burgers van de gemeente dat de burgers zelf de poep van de hond opruimen.

Dierenarts

Zoals wij de huisarts hebben, heeft de Rottweiler de dierenarts. Een goede verzorging van je Rottweiler zal inhouden dat je af en toe langs de dierenarts gaat. Een hond heeft altijd inentingen, ontwormen en vlooienbehandelingen nodig. Ook het laten castreren of steriliseren is een verstandige keuze als je niet wilt fokken met de hond. Bovendien voorkomt het veel voorkomende kwalen bij de honden. De kosten voor de dierenarts komen uit op plusminus 100-150 euro of meer per jaar.

Rottweiler verzekering

Als je een hond neemt is het verstandig om een huisdierenverzekering af te sluiten. Afhankelijk van het pakket is niet alleen schade gedekt, maar ook kosten voor de dierenarts. Veel mensen laten zich misleiden door de voordelen van een hond, maar vergis je niet in de kosten van een operatie wanneer de hond onverhoopt wordt aangereden of ziek wordt.

Dekking en kosten hondenverzekering Rottweiler 

Een huisdierenverzekering zou daar uitkomst kunnen bieden om de kosten voor een groot deel of zelfs volledig te dekken. Een huisdierenverzekering voor een Rottweiler kost zo tussen de €20 en €50 per maand afhankelijk van de verzekeraar en de leeftijd van de hond.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact