Rottweiler verzorging

Hoe verzorg je een Rottweiler? Een Rottweiler is op zich geen moeilijke hond en zoals iedere hond heeft de hond wel verzorging nodig, maar gelukkig vereist de Rottweiler geen specifiek uitbundige verzorging. In dit artikel bespreken we onder andere borstelen, wassen, gebit, oren en ogen.

Borstelen

Als je de vacht van de Rottweiler één á twee keer per week goed borstelt met een rubberen borstel dan blijft de vacht mooi glanzend.

Borstel Rottweiler kopen

Een goede borstel is te verkrijgen bij een dierenspeciaalzaak, een van de beste borstels die je kunt gebruiken is een borstelhandschoen met nopjes. Het is verstandig om de Rottweiler één of twee keer in de week stevig door te borstelen. Een Rottweiler borstel je stevig door, zowel met als tegen de groeirichting tot er geen losse haren meer af komen. Vervolgens ga je met een fijne kam met de groeirichting mee door de haren om zo de losse haartjes uit de vacht te verwijderen.

Rottweiler wassen

Normaliter hoef je de Rottweiler niet te wassen, tenzij de hond ergens in heeft liggen rollen. Een hond heeft bijna geen zweetklieren op zijn lichaam, het karakteristieke hijgen van de hond is hoe een hond zweet. Als je de hond wél wast en je gebruikt te veel shampoo dan haal je het haarvet weg. Hierdoor is de vacht en de huid minder goed beschermt tegen vuil en de elementen. Het vuil kun je weg borstelen zodra het is opgedroogd of uit de vacht spoelen met schoon water.

Shampoo Rottweiler

Gebruik altijd een shampoo geschikt voor honden (hondenshampoo) en zorg er altijd voor dat er geen zeep in de oren komt van de Rottweiler.

Oren en ogen schoonhouden

Het is verstandig om de ogen van de Rottweiler iedere dag even schoon te houden. Je kunt daarvoor het beste wat watten in speciaal oogwater dopen. Wrijf nimmer over de oogbol, maar werk vanuit de ooghoeken en de oogranden om de ogen schoon te houden. Als je iets ontdekt aan de oren of de ogen van de Rottweiler dat buiten proporties valt of als je het niet vertrouwt kun je het beste naar het spreekuur gaan van je dierenarts.

Wattenstaafje

Voor de oren kun je het beste een wattenstaafje dopen in lauwe olijfolie en deze rustig door de oren wrijven van de Rottweiler. Daarna kun je het beste met een nieuw wattenstaafje de oren weer droog maken.

Gebit poetsen Rottweiler

Het gebit van de Rottweiler heeft ook de nodige aandacht nodig. Het is verstandig om de tanden met enige regelmaat te controleren. Poetsen met een gewonen tandenborstel met tandpasta is niet nodig, maar er zijn wel speciale tandenborstels voor honden en ook botten die goed zijn voor het gebit. Let vooral op de aanslag die op het gebit van de hond is te vinden, als je dit te lang op de tanden laat zitten dan kan de hond erg last krijgen van zijn gebit. Daarnaast zal de hond ook sterker uit zijn bek gaan ruiken.

Pup wennen aan tandenpoetsen

Wen je pup aan het feit dat je zo nu en dan het gebit controleert van de pup.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact