Schildpad kopen

Wanneer je een schildpad wilt kopen dan zal je op een aantal belangrijke zaken moeten letten. Verder zal je goed na moeten denken over het feit dat er een levend wezen bij je in huis komt waar je goed voor moet zorgen. In dit artikel vertellen we je wat meer over de punten van aandacht en de verschillende soorten schildpadden die je kunt kopen.

Soort schildpad

Er zijn een hele hoop verschillende soorten landschildpadden die je als huisdier kunt houden. Zo heb je bijvoorbeeld de Griekse landschildpad en de vierteen schildpad. Er zijn een hele hoop verschillende soorten en iedere soort heeft zo zijn eigen uiterlijke kenmerken, maar heeft ook zijn eigen behoeftes. Wanneer je een schildpad gaat kopen moet je wel weten wat je nodig hebt, zo heeft de ene schildpad wat meer warmte nodig en de ander wat meer vochtigheid. Het is dus niet aan te raden om verschillende soorten bij elkaar in een aquarium/ terrarium te zetten. Je kunt nooit echt een brug slaan tussen de beide behoeftes van de schildpadden. Als je dus meerdere schildpadden wilt kopen dan is het aan te raden ze allemaal van één soort te nemen, tenzij je voor iedere soort een apart terrarium regelt.

Waar koop je een schildpad?

Het is niet aan te raden om zelf een wilde schildpad te vangen of om er één te kopen. Schildpadden komen uit exotische landen en in Nederland zijn ze bij de wet beschermd. Er mag niet worden gehandeld in wilde exotische dieren. Er zijn in Nederland een hoop betrouwbare adressen te vinden zoals de dierenspeciaalzaak op de hoek of een in exotische dieren gespecialiseerde handelaar.

Schildpad kopen via internet?

Als je via internet een schildpad wilt kopen dan zal je op je hoede moeten zijn voor oplichters. Oplichting via internet is toch een stuk gemakkelijker dan in een winkel en komt daar dus ook vaker voor. Een goede verkoper zal zijn schildpad niet zomaar willen verkopen, er zal van beide kanten uit een goed gevoel moeten zijn bij de koop. Kijk in alle gevallen goed naar de algemene gezondheid van de schildpad.

Punten van aandacht bij het kopen van een schildpad

Wanneer je een schildpad gaat bekijken of op gaat halen dan is het belangrijk dat de reptiel er goed verzorgd uitziet en dat ook zijn leefomgeving er gezond en goed verzorgd uitziet. Waar moet je verder op letten bij het kopen van een schildpad?

  • Heeft het schildpad schone ogen?
  • Is de neus van het schildpad schoon?
  • Is het schildpad niet schuw, maar juist nieuwsgierig?
  • Is het terrarium goed schoon of in elk geval goed bijgehouden?
  • Wat eet het schildpad bij de verkoper?
  • Hoe oud is het schildpad?
  • Is het schildpad voorzien van een microchip?
  • Is het mogelijk om een dierenarts naar de reptiel te laten kijken?

Is alles verder in orde en staat de verkoper je goed te woord? Dan lijkt het erop dat je jouw schildpad hebt gevonden! 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact