Schildpad kosten

Wanneer je op het punt staat een schildpad te kopen dan wil je natuurlijk weten wat voor kosten aan zijn verbonden. In dit artikel proberen we je daar meer duidelijkheid over te geven. Wat de exacte kosten zullen zijn dat kunnen we je niet vertellen, dat verschilt namelijk per schildpad, dierenspeciaalzaak en natuurlijk je eigen wensen.

Wat heb je nodig voor een schildpad?

Wat heb je precies nodig als je een schildpad als huisdier wilt houden, dat zullen we hieronder in grote lijnen uitleggen.

Schildpad terrarium

Het is verstandig om je schildpad in een terrarium te houden, althans, als je de schildpad in huis wilt houden. Je zou er ook voor kunnen kiezen om het schildpad buiten te houden, maar dan zul je wel over een zeer kwalitatieve vijver moeten beschikken. Houdt er wel rekening mee dat dit niet met ieder schildpad kan. Je zou als terrarium bijvoorbeeld een aquarium kunnen kopen, het aquarium hoeft niet per se nieuw te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook een aquarium kopen waar een klein scheurtje in zit. De lengte van het terrarium dient ten minste vijf keer zo groot te zijn als de schild van het schildpad. De bodem dient ruw te zijn zodat de nagels goed af kunnen slijten en een ruwe ondergrond zorgt ook voor minder tocht.

Temperatuur schildpad terrarium

In het terrarium zorg je ook voor een warmtelamp waar het schildpad onder kan gaan zitten, de lamp dient van ongeveer 60 watt tot 100 watt te zijn. Een schildpad dient onder de lamp ongeveer tot 36 á 39 graden Celsius op te warmen, dit zou je kunnen controleren middels een thermometer.  Een terrarium voor schildpadden kun je, afhankelijk van de grootte, kopen voor €100 tot €500.

Voeding schildpad

Qua eten heb je vooral groenvoer nodig. Schildpadden eten namelijk vooral planten, groente en fruit. Denk aan groenten, peulen, andijvie, sla, Chinese kool, witlof, peen, paprika, komkommer, fruit, appel, peer, mandarijn, passievrucht, banaan, kiwi, mango, aardbeien en druiven. Doorgaans kun je dit bij iedere supermarkt kopen, maar je zou het ook bij een groenteboer kunnen kopen. Als je het groot in kunt kopen omdat het goedkoper is dan is dat aan te raden. Je zou het voer wat je nog niet gebruikt in kunnen vriezen. Aan te raden is om hierbij dan alvast porties te maken, zodat je enkel nog maar hoeft te ontdooien en voor te schotelen. Hoeveel geld je kwijt bent aan het voer heb je enigszins zelf in de hand en is afhankelijk van de hoeveelheid schildpadden die je hebt. Ga uit van een bedrag of 50-60 euro per maand, dan zit je wel aardig in de buurt. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact