Schorpioen kopen

Het kopen en houden van een schorpioen brengt enige verantwoordelijkheid met zich mee. Een schorpioen is giftig en in sommige steden is het niet toegestaan om een giftig dier in huis te hebben. Voor meer informatie over het eventuele houden van een schorpioen kun je het beste even informeren bij de gemeente. Je dient dan een ontheffing aan te vragen bij de gemeente. Het kopen van een schorpioen doe je bij een gespecialiseerde dierenspeciaalzaak, maar kun je ook doen op een reptielenbeurs of bij een kweker. Afhankelijk van de soort kost een schorpioen tussen de twintig en de honderd euro. Daarnaast komen er natuurlijk nog allerlei kosten voor huisvesting en voer om de hoek kijken. In dit artikel helpen we je op weg, hoe kies je een schorpioen en waar let je op?

Waar let je op bij het kopen van een schorpioen?

De schorpioen is geen aparte diersoort, het is een verzamelnaam voor een hele hoop soorten die allemaal tot de familie der schorpioenen behoren. Sommige schorpioenen worden niet groter dan een centimeter en sommige kunnen tot wel twintig centimeter lang worden. Verder zijn ze er ook in diverse kleuren, zo zijn de schorpioenen uit de woestijn vaak zandgeel en zijn de schorpioenen uit het regenwoud donker tot zwart.

Een paar aandachtspunten bij het kopen van een schorpioen:

  • Zorg ervoor dat je thuis voldoende ruimte hebt voor het houden van de schorpioen. Koop een terrarium dat groot genoeg is voor je schorpioen en zorg ervoor dat het een stevig terrarium is. Je wilt natuurlijk niet dat je schorpioen losbreekt!
  • Is iedereen in huis het eens met je keuze? Een schorpioen is namelijk niet de eerste keuze van iedereen en iedereen zal er wel mee moeten leven dat je een schorpioen als huisdier wil.
  • Welke soort wil je graag kopen? Ga je voor een kleine schorpioen, of een aantal kleine schorpioenen? Ga je toch voor een grote schorpioen en vergt deze soort dan ook extra aandacht wat betreft warmte en eventueel speciaal voer. Zaken waar je vooraf even rekening mee moet houden.

Ervaring opdoen met een schorpioen

Een schorpioen houden is eenmaal aangeschaft niet zo heel erg lastig, ze vereisen geen specifieke en intensieve verzorging. Houdt er echter wel rekening mee dat ze gifitg zijn en om goed om te gaan met een schorpioen heb je enige ervaring nodig. Je zult moeten wennen aan het feit dat je schorpioen je kan steken, als je hier allergisch voor bent dan kun je in anafylactische shock raken. Vergelijkbaar met een steek van een bij of een wesp. Het is in dat geval dan ook niet aan te raden schorpioenen te houden.

Beginnen met een niet giftige schorpioen 

Begin met een schorpioen die niet giftig is voor de mens en als je meer ervaring hebt en je beter om kunt gaan met de schorpioenen zou je over kunnen stappen op de grotere en/ of giftigere soorten. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact