Sheltie kopen

Wie een Sheltie wil kopen, zal eerst wat informatie in moeten winnen. Waarom koop ik een Sheltie? Weet ik het wel zeker? Past de hond wel bij mij? Zijn vragen die op je afkomen wanneer je een hond en in dit geval een Sheltie wilt kopen. In dit artikel zullen we je wat meer informatie geven omtrent het kopen van een Sheltie.

Waarom een Sheltie kopen?

Een Sheltie is een erg lieve hond en is erg gemakkelijk in de omgang. De hond houdt echt van zijn familie waar hij bij is en zal er ook alles aan doen om deze te beschermen waar nodig en alle aandacht en loyaliteit geven die het kan geven. Van vreemden moeten ze niet veel hebben en ze zullen dan ook voornamelijk afwachtend zijn tegenover vreemde mensen. De hond kijkt liever eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom.

Sheltie kopen

Een Sheltie blaft veel

Een Sheltie is waaks en zal om veel dingen blaffen, het kan dan ook zijn dat de hond in jouw ogen te veel blaft en dat is wel iets waar je rekening mee moet houden als je een Sheltie wilt kopen. De hond maakt aardig wat lawaai. Je kunt dit wel afleren met enige inspanning want de hond is erg slim en begrijpt veel.

Hulp bij de keuze Sheltie

Het is belangrijk dat de Sheltie een goed onderkomen heeft en daar ben jij als eigenaar verantwoordelijk voor. Heb je tijd, geld en ruimte om een plek te realiseren voor je hond? De beste locatie van de huisvesting voor de Sheltie is zo dicht mogelijk in de huiselijke kring. Dus zo dicht mogelijk bij de familie. Het is niet verstandig om de Sheltie in een schuur, garage of stal op te laten groeien waar vrijwel niemand komt. Wanneer de Sheltie niet goed is gesocialiseerd dan zal de hond al gauw te maken krijgen met kennelsyndroom waar de Sheltie eigenlijk nooit van geneest.

Koop een gesocialiseerde Sheltie

Wanneer je een pup gaat kopen dan moet de pup niet op zijn gegroeid in de schuur of in een garage. Honden fokken is geen fabriekswerk, koop dan ook geen hond bij een fokker die dat wel op die manier doet. De zogenaamde broodfokkers. De huisvesting van de pup moet schoon zijn, relatief fris ruiken en vrij zijn van parasieten. Kijk dus bij een bezoek aan de fokker ook naar de andere honden, hoe zien die eruit en hoe gedragen zij zich. Waar slapen de honden?

Een goede Sheltie fokker

Bovendien zal een goede fokker of kennel niet alleen vragen beantwoorden van jou, maar ook vragen stellen aan jou. Zo zou hij graag willen weten waarom je een Sheltie wilt, waarom je überhaupt een hond wil en hoe je van plan bent te zorgen voor de Sheltie. Zo zal hij persoonlijke vragen stellen over je gezin om er zeker van te zijn dat de Sheltie naar een goed gezin gaat. Als je een hond gaat kopen is het verstandig op z’n minst twee keer te komen kijken alvorens je met een pup naar huis gaat. Vraag ook om een gezondheidsverklaring voor de Sheltie. Een gezondheidsverklaring kan bij de dierenarts worden aangevraagd en geeft aan dat je een gezonde hond koopt.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact