Sheltie kosten

Wat zijn de kosten van een Sheltie? Stel dat je een graag een Sheltie wilt kopen of misschien heb je al wel een Sheltie. Dan komen daar enige kosten bij kijken, niet alleen voor het aanschaffen van de Sheltie. Er komen onder andere ook maandelijkse kostenposten bij zoals voer, verzorging en kosten voor de dierenarts. Koop een pup altijd bij een erkende fokker, maar je kunt natuurlijk ook altijd gaan voor een redhond of een hond uit het asiel. Dat gaat vaak niet om pups, maar waar je de Sheltie ook koopt. Er komen altijd kosten om de hoek kijken.

Sheltie kopen bij fokker

Als je een pup bij een fokker koopt dan is de pup al grotendeels gecontroleerd op bepaalde aandoeningen en heeft het de standaard vlooienbehandeling, ontwormen en inentingen al gehad. Mocht je daar zelf nog voor komen te staan dan komen er nog flink wat kosten bij. Het eerste jaar moet je rekening houden met kosten voor controle, voer, aanschaf van een riem, voederbakken en huisvesting. Hieronder kun je meer informatie vinden over kosten van de dierenarts en over een verzekering om jezelf financieel in te dekken voor vele kosten te maken voor je geliefde Sheltie.

Sheltie staand

Dierenartskosten Sheltie

De kosten voor de dierenarts voor je Sheltie zijn niet zo heel erg hoog. Ze komen uit op ongeveer 100 euro op jaarbasis. Houdt er wel rekening mee dat je dergelijke kosten moet gaan maken. Daarnaast kunnen er ook onverwacht extra kosten de hoek om komen doordat de Sheltie bijvoorbeeld ziek wordt of een ongeluk krijgt. Hoe duur de medicijnen en de behandelingen dan zijn kunnen we je in dit artikel niet vermelden. Wel zijn deze vaak vrij hoog om in een keer te betalen en dat kan voor nare problemen zorgen. Financieel gezien dan. Voor de hond en voor jou is het natuurlijk alles behalve leuk dat de hond ziek is of een ongeluk heeft gehad. Om jezelf enigszins een beetje financieel in te dekken tegen dit soort kosten kun je het beste een huisdierenverzekering afsluiten. Wat de kosten zijn van deze verzekering is afhankelijk van de dekking en van de verzekeraar waar je de verzekering afsluit.

Verzekeringskosten Sheltie

Met een huisdierenverzekering of hondenverzekeringkom je financieel gezien niet meer in de problemen wanneer je Sheltie schade heeft veroorzaakt of ziek is geworden. Met een huisdierenverzekering kun je ervoor zorgen dat je gedekt bent voor schade veroorzaakt door, of ziekte van, behandelingen en operaties van je Sheltie. Ook de crematie van je Sheltie wordt grotendeels vergoed. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van de leeftijd van je Sheltie, maar gemiddeld zal een huisdierenverzekering zo tussen de 20 en 40 euro per maand kosten.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact