Sheltie verzorging

Een Sheltie verzorgen vergt niet zo heel veel tijd en aandacht. Het is zaak om de Sheltie zo nu en dan even te kammen of te borstelen, zeker wanneer de hond in de rui is. Dat kun je merken als de ondervacht los begint te laten. Deze kun je dan eenvoudiger uitborstelen. Wanneer je de ondervacht uitkamt dan maak je een aantal scheidinkjes en kun je zonder problemen de ondervacht eruit borstelen, zoals je dat misschien ook doet bij permanenten. Soms worden de haren boven of achter de oren ook vrij lang en die kun je het beste even afknippen.

Opvoeding Sheltie

Een Sheltie is een hele opgewekte en slimme hond. De hond wil graag dingen leren en is eigenlijk altijd geinteresseerd in nieuwe dingen. Ook is het een echte bemoeial want alles wat er om hem heen gebeurt heeft hij in de gaten en wil hij onderdeel van uitmaken. Hij wil de baas altijd plezieren en daar zal hij zeker de gelegenheid voor moeten krijgen. Als hij die niet krijgt dan zal hij er zelf een zoeken en dat zal niet altijd op gewenste wijze zijn.

Sheltie herfst

De Sheltie is een waakhond

Een Sheltie is erg waaks en zal vreemden dan ook luidkeels aankondigen. Je kunt de Sheltie middels wat oefenen kunnen leren niet zo luid te zijn en niet overal om te laten blaffen. Hier heb je wel enige doorzettingsvermogen voor nodig.

Sheltie socialiseren

Wie een échte Sheltie heeft zal een hond hebben die eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom kijkt alvorens hij naar een vreemde afstapt. Je zult als baas eerst aan moeten geven dat het goed zit met de, voor de hond, vreemde persoon. Pas als jij het goed hebt gekeurd zal de Sheltie het bezoek begroeten. Hij vertrouwt dus volledig op jouw oordeel. Het is dus ook zaak dat je de hond goed kennis laat maken met je kinderen, want niet iedere fokker heeft kinderen zodat de honden er van jongs af aan al aan wennen.

Vacht Sheltie verzorgen

De vacht van de Sheltie moet goed worden verzorgd. De vacht heeft een dubbele laag, namelijk een bovenvacht met lang haar en een ondervacht met zacht haar. De kraag is voorzien van een flinke bos haar en de haren op de voorste poten zijn sierlijk verwarreld. De achterste poten hebben meer korte haren en de snuit en kop ook. Het is zaak dat je de vacht wekelijks even goed uitkamt en zeker als de Sheltie in de rui is is dat belangrijk voor de gezondheid en de voortdurende ontwikkeling van de vacht.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact