Siamees

Een van de meest populaire en bekende kattenrassen is de Siamees. Met een Siamees weet je dat je een prachtige kat in huis haalt. De Siamees is een van de meest spraakmakende katten uit Zuidoost Azië. Voordat je een Siamees gaat kopen zul je na moeten denken over het feit dat de Siamees ook verzorgd moet worden en dat er ook andere kosten om de hoek komen kijken dan alleen de aanschafkosten van de kat. De meest belangrijke vragen die je jezelf moet stellen zijn; wil ik wel een kat en wil ik wel tijd steken in de verzorging van een Siamees? In dit artikel geven we meer informatie over de herkomst en het karakter van het ras.

Herkomst Siamees

Een Siamees is een van de eerste Oosterse rassen die als apart kattenras werd erkend. Waar de kat precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Men denkt dat de Siamees uit Zuidoost-Azie afkomstig is en dat zij afstamt van de Siam, de heilige tempelkat. In 1884 kwam de Siamees voor het eerst naar Europa.

Uiterlijk Siamees 

Door de jaren heen is de Siamees steeds eleganter geworden. Zo worden de Siamezen voor de shows gefokt op lengte, dunne lijfjes, een lange kop met een lange voorsnuit. Boven op zijn kop staan twee tamelijk grote wijd uit elkaar geplaatste oren.

Siamese Kat

Karakter Siamees

Een Siamese Kat kan erg goed opschieten met soortgenoten, maar kunnen ook snel goede vrienden worden met honden. Toch prefereren ze aandacht van de mens, ze hebben dan ook niet voor niets een aardige behoefte aan een dagelijkse dosis menselijk gezelschap. De Siamees heeft een aardig vocabulair en zal zich dan ook redelijk vaak laten horen. In vergelijking met andere katten zijn de Siamezen dan ook wat socialer. Je kunt je Siamees snel kunstjes aanleren omdat ze zich snel aan weten te passen en een vrij korte learning curve hebben.

Een grote mond

Een Siamees vindt het alles behalve prettig om alleen te zijn en zal zich op allerlei manieren proberen te bevrijden totdat hij weer in het bijzijn van gezelschap is. Een deur is zo open en als het toch niet lukt kan de kat altijd nog luidkeels miauwen om de aandacht te trekken. Het zijn echte kletskousen, dus als je niet van lawaai houdt in huis dan kun je maar beter geen Siamees nemen. Want voor je het weet heb je de kat niet voldoende aandacht gegeven en heb je een mopperende miauwer door het huis wandelen.

Siamees trainen

Als je wilt kun je je Siamees prima trainen, dat kan omdat ze vrijwel alles voor jou als baasje doen. Spelletjes zijn een belangrijk onderdeel van het leven van de Siamees, ze kunnen zich dan even lekker uitleven en afreageren. Toch zijn Siamezen schatten van beesten en zul je er een hoop plezier aan beleven om het elegante ras in huis te halen.

Siamees kopen

Bij het kopen van een Siamees moet je op een aantal dingen letten. Wil je bijvoorbeeld een echte raskat kopen, dan kan je dat het beste bij een erkende Siamees cattery doen. Denk eraan dat er meer kosten aan bod zullen komen dan slechts de aankoopprijs van je Siamees.

Siamees kosten

Het hebben van een kat en dus ook een Siamese Kat zorgt voor kosten. Kosten van een Siamees zullen bijvoorbeeld het kopen van kattengrind en voer inhouden. Uiteraard moet je ook voor een kattenbak zorgen.

Siamees verzorgen

Een Siamees moet je verzorgen. Je moet zorgen dat hij genoeg te eten krijgt en bijvoorbeeld met hem naar de dierenarts gaan als hij ziek is.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact