Siamees kopen

Als je graag een Siamees wil kopen dan wil je natuurlijk weten waar je op moet letten en waar je het ras het beste aan kunt schaffen. In dit artikel geven we je wat meer informatie omtrent het kopen van de Siamese Kat. Waar let je op en waar koop je de Siamees?

Tips bij het kopen van een Siamees

Als je graag een Siamees wilt kopen dan zul je jezelf een aantal vragen moeten stellen. Hieronder vind je een overzicht. 

  • Weet je zeker dat je een kat als huisdier wil?
  • Waarom wil je een Siamees en niet een ander ras?
  • Heb je alle tijd en voldoende geld om voor de Siamees te zorgen?
  • Heb je voldoende ruimte om de kat te houden?
  • Een gesocialiseerde Siamees is goed met honden en kinderen, maar is dat andersom ook het geval?

Siamees fokker

Een ander belangrijk punt is het kiezen van de juiste fokker voor het kopen van jouw Siamese Kat. Hoe weet je dat de fokker waar jij een Siamees wilt kopen wel goed bekend staat? Die informatie kun je opvragen bij de rasvereniging van de Siamees. De vereniging kan jou vertellen waar in jouw omgeving een bekwame en betrouwbare fokker is te vinden. Waar let je op als je bij de fokker bent?

  • Hoe is de leefomgeving van alle katten bij de fokker?
  • Zijn de Siamezen gewend aan andere huisdieren en mensen? Met andere woorden, zijn de katten bij de fokker gesocialiseerd?
  • Komen de katten ook buiten of zijn ze alleen binnen in één bepaalde ruimte?
  • Wat krijgen de katten te eten?
  • Zijn alle katten gecontroleerd op ziekte en hebben ze behandelingen tegen vlooien en wormen gehad?

Goede Siamees fokker

Een goede fokker zal niet alleen antwoord geven op jouw vragen, maar ook zelf vragen stellen. Zo wil de fokker ook graag weten waar de kat komt te slapen, wat je van plan bent met de kat, wat voor eten je de kat wilt geven en of de kat voornamelijk binnen of buiten zal zijn.

Siamees cattery

Een kattenfokker houdt een cattery en een erkende en geregistreerde cattery draagt zorg voor het welzijn van het ras alsmede het behouden van de rasstandaard. Een houder van een cattery fokt voornamelijk met katten omdat hij of zij een liefhebber is van het ras. Puur en alleen om het geld fokken met katten zal een goede fokker vervelend in de oren klinken. Als je graag een Siamees wilt kopen dan is het verstandig dit te doen bij een erkende cattery. Zoals eerder vermeld kun je alle informatie over een erkende cattery opvragen bij de rasvereniging van de Siamees. Als je een Siamees koopt bij een goede cattery krijg je de stamboom mee, is de kat gesocialiseerd, is de kat gecontroleerd op ziekte en behandeld tegen vlooien en wormen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact