Slang kopen

Op het moment dat je een slang gaat kopen dan wil je graag weten waar je op moet letten, maar voordat je daar überhaupt over na gaat denken is het verstandig dat je éérst nadenkt of je wel écht een slang wilt kopen. Je krijgt er een aardige verantwoordelijkheid bij, want zorgen voor een slang is niet alleen spannend, het vergt ook enige tijd en geld. Zo zal je slang moeten eten, voldoende bewegingsruimte moeten hebben, de mogelijkheid hebben om te kunnen schuilen, klimmen en misschien zelfs zwemmen. Je zult dus voldoende ruimte in huis moeten hebben voor het terrarium van je slang en moet je niet bang zijn om je slang op te pakken en te verplaatsen. Daarnaast zal iedereen in huis op de hoogte moeten zijn van je plannen en is iedereen het wel eens met je plan om een slang als huisdier te nemen? Hoewel de meeste slangen niet giftig of levensgevaarlijk zijn voor de mens, kun je je voorstellen dat de slang een klein beetje afschrikt.

In dit artikel vertellen we je wat meer over de soort slang die je kunt kiezen, het terrarium die je zult moeten kopen en waar je het beste een slang kunt kopen.

Soort slang

Wanneer je een slang gaat kopen dan zul je een soort slang moeten kiezen. Op het moment dat je weet wat voor soort slang je wilt kun je een terrarium gaan kopen. Want iedere soort heeft een bepaalde minimale grootte nodig. Ben je een beginner? Dan kun je alle gifslangen van je lijstje schrappen, want veel van deze soorten zijn gevaarlijk. Als je nog geen ervaring hebt met slangen dan kun je erg gemakkelijk worden gebeten en dat kan grote gevolgen hebben bij een gifslang. Vandaar dat het dus verstandiger is dat je begint met een slang die niet giftig is. Slangen waar de meeste beginners mee beginnen zijn korenslangen, kousebandslangen, melkslangen, koningslangen en haakneusslangen. De haakneusslang is wel giftig, maar de gevolgen ervan zijn nog te overzien. Laat je wel even goed informeren over de mogelijke gevolgen en hoe je het beste met de slang om kunt gaan. Dat kan de kweker of de verkoper/ verzorger bij de dierenspeciaalzaak aan je uitleggen. Je zou ook kunnen gaan voor een Python of een Boa Constrictor, maar ook dat is eigenlijk niet aan te raden voor een beginner. Deze soorten zijn iets gevoeliger voor stress en kunnen gemiddeld vijf meter lang worden, waardoor ze gevaarlijk kunnen zijn voor hun verzorgers.

Zoek voldoende informatie op over de diverse soorten. Specifieke informatie kun je het beste opvragen bij de dierenwinkel, op een beurs of bij een kweker. Je kunt natuurlijk ook online veel informatie lezen. De verzorgers, verkopers en houders van slangen zijn online vaak op diverse fora te vinden. Zij kunnen je exact vertellen wat je beter wel en wat je beter niet kunt doen.

Terrarium slang

Als je eenmaal een slang hebt uitgezocht dan weet je wat voor soort terrarium je moet kopen. Het opzetten van het terrarium dient goed te gebeuren en moet voorafgaand aan het werkelijk aankopen van de slang gebeuren. Als je een jonge slang koopt dan kun je een kleine bak kopen en kun je naar verloop van tijd een steeds grotere bak kopen. Als je een te kleine slang in een te groot terrarium stopt dan kan deze eetproblemen krijgen.

Een week of twee voordat je je slang gaat kopen kun je het terrarium alvast in gaan richten en kun je nagaan hoeveel lampen van welke wattage je nodig hebt om een goede temperatuur te realiseren. ‘s Nachts zou je eventueel een warmtemat, kabel of rode lamp kunnen gebruiken om de temperatuur op peil te houden. Gedurende de dag kun je het beste spiegelreflex lampen gebruiken. Hiermee worden warmte spotten in het terrarium gerealiseerd zodat de slang zelf kan bepalen waar hij gaat liggen.

Verder is het zaak dat de slang een aantal plaatsen heeft om zich te verstoppen. Je slang moet zich volledig terug kunnen trekken en daarvoor kun je het beste een aantal verschillende verstop plaatsen realiseren. Zo kan je slang zelf bepalen of het op een koele of op een warme plek gaat liggen.

Het kopen van de slang

Het moment is daar, je gaat je slang kopen! Waar ga je je slang dan kopen? Je zou ervoor kunnen kiezen een slang bij een dierenspeciaalzaak te kopen, maar je weet dan niet precies waar de slang vandaan komt en hoe hij dan is behandeld. Voor meer zekerheid en meer vakkundige informatie over een betreffende soort slang zoek je een bekwame kweker. Hier kun je in alle rust een gewenste slang uitzoeken. Kwekers zijn voornamelijk te vinden via online marktplaatsen en fora’s, maar je kunt ook naar slangen -en/ of reptielenbeurzen om de beste adressen te achterhalen. Zorg dat je weet hoe de slang is verzorgd en of de leefomgeving van de slangen goed op orde is als je gaat kijken. Ga om die reden ook altijd een paar keer vaker heen zodat je niet op een bepaalde indruk of op impulsieve wijze een slang koopt. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact