Slang kosten

Wil je graag een slang kopen? Dan zal je ook na moeten denken over de kosten die daar bij komen kijken. Niet alleen de aanschaf van de slang is belangrijk, maar ook de kosten die je verder nog zult moeten maken. Denk aan voeding en aan het terrarium, maar ook aan de inrichting van het terrarium. Denk aan lampen, bodembedekking en andere accessoires zoals stenen en stukken hout die je slang kan gebruiken om op te rusten of zich achter te verstoppen. In dit artikel gaan we wat verder in op het materiaal dat je nodig hebt en de voeding die je slangen voornamelijk kunt geven.

Materiaalkosten slang

Als we het over materiaal hebben, dan hebben we het over een terrarium, verlichting c.q. verwarming, het inrichten van het terrarium en een UV lamp (alleen nodig voor bepaalde soorten slangen). Daarnaast zal je moeten zorgen voor een goede bodembedekking die geschikt is voor jouw slang en zal je een aantal schuilplaatsen moeten realiseren. De kosten zijn afhankelijk van de mate waarin je het terrarium inricht en hoeveel decoratieve inrichting je koopt. Je kunt ook prima stenen en stukken hout uit de tuin of uit het bos halen voor je slang. Maak ze dan vooraf wel even schoon.

UV lamp noodzakelijk?

Voor de meeste slangen is een UV lamp niet noodzakelijk, maar vragen kan geen kwaad. Bekijk anders hoe de kweker het terrarium in heeft gericht en uitgerust om te bekijken wat je ongeveer nodig hebt. Slangen voeren kun je het beste buiten de leefomgeving doen, dus daar zal je een aparte bak voor aan moeten schaffen. Verder is het verstandig om een slangenhaak te kopen, met deze haak kun je je slang beter beheersen en loop je minder kans te worden gebeten. Wel heb je hiervoor enige ervaring nodig, begin dus het liefste met een slang die niet giftig is. Ook als je een slang koopt die zich niet zo defensief opstelt kun je een haak aanschaffen, simpelweg omdat het makkelijk is. Bovendien kun je dan ook beter oefenen met de haak en kun je nog eens een foutje maken.

Voedingskosten slang

Het voer dat je aan je slang geeft is voornamelijk vlees in de vorm van knaagdieren en soms eieren. Je zou zelf knaagdieren kunnen vangen, maar het probleem hierbij is dat deze ziektes bij zich kunnen dragen. Hoewel slangen natuurlijk in het wild ook knaagdieren vangen zullen ze daar vaak wel tegen kunnen. Echter kun je ook knaagdieren kopen bij je plaatselijke dierenwinkel. Hoe duur muizen en ratten zijn varieert per winkel, maar als je naar een beurs gaat dan zijn de kosten vaak wel te overzien. Vaak worden ze daar wat goedkoper aangeboden.

Zelf knaagdieren kweken

Om enigszins een beetje op de kosten te letten kun je er ook voor kiezen om zelf knaagdieren te kweken. Echter zal je ook dan weer even moeten bekijken wat daar de kosten van zijn en of dat überhaupt uit kan. Je kunt het natuurlijk ook doen omdat je het leuk vindt én je weet precies wat er met de knaagdieren is gebeurt. Je bent zelf dus verantwoordelijk voor het voedsel van je slang. Op de lange termijn scheelt het vaak wel wat geld en als je het ook nog eens leuk vindt om te doen, waarom zou je het dan niet doen? 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact