Sphynx kopen

Ben je van plan om een Sphynx te kopen? Een naaktkat is niet voor een ieder weggelegd door de extra verzorging die hij nodig heeft. Ze hebben namelijk wat meer verzorging nodig dan een kat met haar en ook het prijskaartje lonkt niet een ieder. Bovendien ziet de kat er vrij eigenaardig uit en lang niet iedereen is daar van gecharmeerd. Toch is de kat erg populair. In dit artikel geven we je wat tips over het kopen van een Sphynx. 

Waarom een Sphynx kopen?

Waarom zou je een Sphynx kopen? De Sphynx is een bijzonder kattenras met een uiterlijk dat erg opvalt. Het kopen van de Sphynx is voorts een ideale oplossing voor mensen die allergisch zijn voor kattenhaar en toch graag een kat als huisdier willen. Naast zijn uiterlijk is de kat ook gezellig om in huis te hebben. Hij vindt het leuk om af en toe lekker geaaid te worden en hij kan goed omgaan met andere huisdieren.

Tips bij het kopen van een Sphynx

Wie graag een Sphynx aan wil schaffen zal zichzelf een aantal vragen moeten stellen. Vragen als:

  • Wil je écht een kat als huisdier?
  • Waarom wil je een Sphynx kopen en geen ander ras?
  • Heb je genoeg tijd en geld om voor het veeleisende ras te zorgen?
  • Heb je voldoende ruimte om een Sphynx en een eventueel maatje te houden?

Als je bovenstaande vragen hebt beantwoord ben je alweer dichterbij het kopen van een Sphynx. Het zal je keuze in elk geval makkelijker maken. Naast de persoonlijke vragen is het ook handig om te weten bij welke fokker je een Sphynx moet kopen. Hoe weet je welke fokker goed is? Je kunt een lijst met erkende fokkers opvragen bij de rasvereniging van de naaktkat. Zij kunnen jou precies vertellen welke fokker bij jou in de buurt zit die ook nog eens betrouwbaar en erkend is.

Waar let je op bij een Sphynx fokker?

Er zijn een aantal dingen waarop je kunt letten bij een Sphynx fokker: 

  • Hoe is het gesteld met de leefomgeving van de katten?
  • Zijn de naaktkatten gewend aan andere huisdieren en mensen?
  • Kunnen de katten ook naar buiten of zijn ze alleen binnen en in één bepaalde ruimte?
  • Wat krijgen de katten te eten van de fokker en hoeveel?
  • Zijn alle Sphynxen gecontroleerd op ziekte en zijn ze behandeld tegen vlooien en wormen?

Wanneer je bij de fokker bent zal hij of zij niet alleen jouw vragen beantwoorden, er is een grote kans dat hij ook aan jou een aantal vragen zal gaan stellen. Zo wil je fokker graag weten waar de kat zal komen te slapen, wat je van plan bent met de Sphynx en hoe je van plan bent voor de kat te zorgen. Ook zal hij informeren naar eventuele andere huisdieren.

Sphynx cattery

Als je een Sphynx gaat kopen dan doe je dit bij een cattery. Een erkende cattery zorgt ervoor dat het ras sterk en gezond blijft. Bovendien zorgt de cattery ervoor dat de kat wordt gecontroleerd op ziekte en wordt behandeld tegen vlooien en wormen. De houder van een cattery is een liefhebber van het ras en zal zorg dragen voor het welzijn van de Sphynx. Als je een Sphynx koopt bij een cattery dan mag je er in principe van uit gaan dat de naaktkat gezond is en dat deze is gesocialiseerd. Toch is het aan te raden om een korte check bij de dierenarts te laten doen. Bij de verkoop wordt een stamboom geleverd, waarmee je bijvoorbeeld kunt zien wie de ouders van je kat zijn. Ook is het een bewijs dat je met een echte raskat te maken hebt. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact