Sphynx kosten

Naast de kosten voor het kopen van de Sphynx heb je ook met een aantal andere kosten te maken als je een Sphynx neemt. Zo zul je ook voor speelgoed, voeding, onderkomen en een kattenbak voor je Sphynx moeten zorgen. Als je voor de kat wilt zorgen horen dit soort kosten er namelijk bij. In dit artikel geven we je wat meer informatie over voeding, een krabpaal, onderkomen, kattenbak, dierenarts en verzekering.

Voedingskosten Sphynx

Natuurlijk moet je Sphynx ook eten en zoals iedere kat is ook de Sphynx een échte vleeseter. Met name verse kip en verse vis vinden ze erg lekker. Geef je kat bij voorkeur geen varkensvlees. Dat kan een bacterie bevatten die dodelijk kan zijn voor je kat en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Verder zijn katten allergisch voor chocola, dus geef dat nooit aan je Sphynx. Om je een handje te helpen zijn er diverse kant-en-klaar maaltijden te verkrijgen bij alle dierenspeciaalzaken. In deze maaltijden zitten diverse granen en vlees verwerkt, maar je hebt ook pakken waar enkel groente of enkel vlees in zit. Het is afhankelijk van je eigen kat welk type voer je moet kopen. Daar zul je even mee moeten experimenteren. Je kunt ook aan de fokker vragen wat voor voer hij of zij aan de katten geeft. De voedingskosten van een Sphynx zullen rond de 10 tot 40 euro per maand bedragen, afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid.

Krabpaal Sphynx

Ook de Sphynx heeft zo zijn speelkwartiertje nodig en om dat zo eenvoudig mogelijk te maken voor jou als baasje kun je de kat een krabpaal kopen. Met een krabpaal kan de kat zich helemaal uitleven. Bovendien kan je Sphynx dan op een verhoogd plateau het overzicht bewaren. Daarnaast wordt de kat een beetje uitgedaagd. Leg maar eens wat eten bovenop de krabpaal en laat je kat werken voor zijn eten. Dat vinden ze helemaal geweldig. 

Een krabpaal beschermt je meubilair

Een krabpaal is niet alleen goed voor het verbranden van energie, maar ook voor de krab behoefte is de krabpaal de oplossing. Je kat heeft namelijk de natuurlijke behoefte om te krabben en te klauwen. Heb je geen krabpaal? Dan is een bank of een stoel de pineut en dat zou zonde zijn. Een krabpaal kost, afhankelijk van het formaat, ongeveer 25-125 euro.

Slaapplek Sphynx

Spelen en eten, dat kunnen katten wel. Toch moeten ook de katten ergens slapen en een Sphynx doet dat het liefste in de buurt van zijn geliefde familie. Wel slaapt de kat graag ergens hogerop, dus in de vensterbank of op de trap. Ook je kat wil zich graag even terug kunnen trekken. De kosten van een slaapplek zijn afhankelijk van wat je wil uitgeven. Een lekker dekentje is goedkoper dan een mandje.

Kattenbak kopen voor je Sphynx

Naast de slaapplek zul je ook een kattenbak moeten regelen voor je Sphynx. De kattenbak wordt door de Sphynx gebruikt om zijn behoefte in te doen. De kattenbak dient groot genoeg te zijn voor de Sphynx en zal ook met enige regelmaat verschoond moeten worden. De kosten voor een kattenbak komen neer op ongeveer 30 tot meer dan 100 euro, afhankelijk van de grootte en kwaliteit van de kattenbak. Ook zal je kattengrind moeten kopen voor in de kattenbak. Er zijn vele soorten kattengrind te koopt, waardoor je goed kunt uitzoeken wat voor jou het juiste kattengrind is. Kattengrind kost ongeveer 10 euro voor een kilo of 8.

Dierenartskosten Sphynx

Ook de Sphynx zal zo nu en dan ook een bezoekje aan de dierenarts moeten brengen. Zo heeft je kat de nodige inentingen nodig en ook heeft je kat een vlooienbehandelingen nodig. Verder behoort ook ontwormen en controleren op ziekte tot het ensemble van de dierenarts. Al deze behandelingen brengen kosten met zich mee. Het eerste jaar zullen de dierenartskosten voor je kat iets hoger liggen, denk bijvoorbeeld aan het maken van de kosten voor het chippen van je kat en eventuele overige behandelingen en controle. Doorgaans ben je jaarlijks plusminus 100 euro kwijt, maar dit is afhankelijk van zoveel factoren dat het ook meer of minder kan zijn.

Kattenverzekering Sphynx

Kom je ineens voor onverwachte kosten bij de dierenarts te staan als gevolg van een ongeluk of ziekte? Wees gerust, daar kun je je tegen verzekeren. Zo ben je dan dus financieel gezien gered. Je verzekeren tegen deze kosten doe je met een huisdierenverzekering of een specifieke kattenverzekering. Denk aan kosten als sterilisatie, castratie, vaccinaties, gebitsbehandelingen en schade die worden verzekerd.

Premie kattenverzekering

De hoogte van de maandelijkse premie hangt samen met de leeftijd van je Sphynx, de verzekeraar en de gekozen dekking. Een huisdierenverzekering voor je Sphynx kost plusminus 15-25 euro per maand.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact