Teckel

Een Teckel staat erom bekend dat ze erg eigenzinnig en slim zijn en niets is minder waar. De Teckel is erg slim en weet altijd een oplossing te vinden. Hij houdt van aandacht en de baas is alles voor de hond. Een Teckel is erg waaks, is moedig en is van nature erg nieuwsgierig. Een Tekkel maakt graag oogcontact, iets dat vrij uniek is voor een hond. Ze maken gauw een connectie met de baas waardoor de baas en de Tekkel binnen een mum van tijd onafscheidelijk zijn.

De Teckel is een échte jager

Een Teckel is een echte komediant en gebruikt dat voornamelijk om zijn zin te krijgen. De hond zoekt voortdurend oogcontact als hij iets van je wil. Als de Teckel voorbij de puberteit is dan wordt het een zeer betrouwbaar beestje.

Oorsprong Teckel

Oorspronkelijk komt de Teckel uit Duitsland en daar wordt de hond vooral als waakhond en als jachthond gebruikt. In Nederland wordt de Teckel vooral gebruikt als jachthond, waarbij ze onder andere jagen op dassen. Ook wordt de hond gebruikt voor het jagen op reeën, zwijnen, konijnen en vossen. Het is een zeer hartstochtelijk jagertje en doet er alles aan om zijn prooi te vangen voor de baas.

Karakter Teckel

Omdat de Teckel van nature een échte jager is heb je te maken met een zeer energieke en in het spel zeer speelse en betrokken hond. Spelletjes als apporteren, zwemmen, rennen en stoeien vinden ze maar al te mooi. Echter is de Teckel vrij eigenwijs dus zal het apporteren niet altijd even succesvol zijn. Hij zal het voorwerp niet altijd terugbrengen namelijk.

Teckel kopen bij een fokker

Wanneer je een Teckel gaat kopen of wilt kopen dan is het belangrijk dat de Teckel goed is gefokt. Een goede fokker is dan ook een erkende fokker, erkend door de rasvereniging genaamd de Nederlandse Teckel Club. De Nederlandse Teckel Club werd opgericht in het jaar 1903 en is een van de eerst officieuze rasverenigingen ooit in Nederland. Het doel van de club is om liefhebbers in contact te brengen met de juiste fokkers en verenigingen. Wil je dus graag een Teckel kopen dan kun je via de rasvereniging in contact komen met de juiste fokkers. Bovendien kun je al je vragen over de hond ook kwijt bij de vereniging. 

Teckel kosten

Naast de kosten van de aanschaf van je teckel zal je meer kosten moeten maken als je een Teckel gaat kopen. Zo moet je zorgen voor een hondenmand, voer, een hondenriem en moet je zorgen dat ze Teckel wordt ingeënt, een wormenkuur krijgt en af en toe wordt gecontroleerd door de dierenarts.

Teckel verzorging

De Teckel moet worden verzorgd. Je moet hem uitlaten, voeren en aandacht geven.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact