Teckel kopen

Wil je een Teckel kopen, dan lees je hier waarom een Teckel zo’n leuke hond is en waar je op moet letten als je een Teckel gaat kopen. Een Teckel is een vrij kleine hond en is een jachthond in hart en nieren. Aan zijn formaat zal je dat misschien niet merken, maar de hond wordt vooral gebruikt voor de jacht op dassen, konijnen en vossen. De hond past namelijk perfect in de holletjes van deze dieren. De Teckel is daarnaast erg populair vanwege zijn eigenzinnige en vooral vrolijke karakter. De hond is zeer trouw aan de baas en is gek op spelen. Ook met kinderen is de hond te gek. Heb je nog meer redenen nodig om de hond te kopen?

Waarom een Teckel kopen?

Teckels zijn enorm slim, met een leuk karakter en ze zijn erg goede jachthonden, waakhonden en familiehonden. Ze zijn speels, zo slim als een vos en erg inventief. De hond beschikt over een goede dosis energie en is een maatje voor het leven. Als je geen tijd hebt voor de Teckel dan past de Teckel zich daar wel een klein beetje op aan, je moet er alleen niet raar van op kijken als de hond iets stuk heeft gemaakt uit verveling. Hij wil immers graag bezig zijn. Je zult het dus wel merken als de hond niet voldoende energie verbrand heeft. Hou je van een energieke, eigenwijze, maar zeer vrolijke en betrouwbare hond? Dan is de Teckel absoluut de hond voor jou.

Waar een Teckel kopen?

Als je een Teckel wilt kopen dan kun je dat het beste doen bij een fokker die is aangesloten bij De Nederlandse Teckel Club. Zij houden onder andere de volgende punten aan:

  •  Het in stand houden van het ras de Teckel;
  •  Het bevorderen van zowel de gezondheid als het welzijn van de Teckel;
  •  De belangrijkste kenmerken bewaren van de Teckel;
  •  Controleren van fokkers op het negatieve beïnvloeden van de Teckel.

Waar op letten als je een Teckel gaat kopen?

Wie denkt de Teckel zelf uit te zoeken heeft het mis! De Teckel zoekt graag oogcontact en manipuleert er graag op los. Als de Teckel iets wil dan zal hij er alles aan doen om zijn zin te krijgen. Waar herken je de hond aan die bij je past? Een Teckel houdt van mensen en van aandacht en dat zul je merken als je voor het eerste bij de fokker komt. Je zult worden overspoelt met lieve Teckeltjes die allemaal gek zijn op aandacht, maar de pup die constant naar je terugkeert zonder dat je de hond roept is ook het meest geïnteresseerd in jou.

Hieronder volgen nog wat tips voor het uitzoeken van een Teckel:

  • Je kunt het beste geen impulsieve beslissing nemen als je een Teckel gaat kopen. Hoewel dat wel erg verleidelijk is omdat je zonder problemen verliefd kunt worden op een of meerdere pups. Je kunt dan ook het beste wat vaker bij de fokker langsgaan voordat je overgaat tot koop.
  • Weet je zeker dat je een hond en specifiek gezien een Teckel wilt kopen? Je hebt er veel tijd voor nodig en de hond heeft veel aandacht nodig. Dat moet je de hond wel kunnen geven, dat is het minste wat de hond verdient.
  • Heeft de Teckel een gezondheidsverklaring of kan de fokker er een overleggen?

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact