Teckel kosten

Als je een Teckel koopt blijf je kosten maken: je zult ook voor je Teckel moeten zorgen en dat brengt kosten met zich mee. In dit artikel leggen we wat meer kosten voor die je in elk geval kunt verwachten als je een Teckel koopt. Een Tekkel is een zeer fijne hond om te hebben en je zult eigenlijk altijd wel kunnen om de streken van de Teckel. Het is een echte dondersteen en je zult je vrijwel nooit vervelen met de hond.

Voerkosten Teckel

Aan voer voor je Teckel ben je iedere maand ongeveer tussen de €40,00 en de €70,00 kwijt. Een Teckel moet goed eten, maar wordt al gauw te dik. Je ziet vaak te dikke Teckels omdat ze vrij veel eten, maar vaak niet genoeg beweging krijgen. Zorg ervoor dat je je Teckel voldoende eten geeft, maar ook voldoende beweging. Een goede balans tussen de twee zorgt ervoor dat je hond gezond is en blijft zolang als hij leeft. Een Teckel is erg eigenzinnig en wil niet alles eten. Je zult dus het een en ander uit moeten proberen en je kunt ook om advies vragen bij je dierenarts of bij de dierenspeciaalzaak wil je exact weten wat je Teckel te eten moet krijgen.

Hondenbelasting Teckel

De meeste gemeentes vragen je om hondenbelasting te betalen wanneer je een hond hebt. Sterker nog dat ben je verplicht te betalen. Hoeveel belasting je betaalt is afhankelijk van de gemeente en verschilt per hond. Voor het exacte bedrag kun je het beste even contact opnemen met je gemeente of de website van de gemeente bekijken.

Hoe hoog is de hondenbelasting voor een Teckel?

De hondenbelasting wordt betaald door jou als eigenaar pér hond en de opbrengst van de belasting gaat niet per se naar het opruimen van hondenpoep. Het geld wordt algemeen gebruikt door de gemeente. Sterker nog de gemeente kan belasting heffen en je ook nog eens verlichten de poep zelf op te ruimen. Dat is dus wel iets om over na te denken. Wil je die kosten betalen? Heb je dat ervoor over?

Dierenartskosten Teckel

Kosten voor de dierenarts horen er nou eenmaal bij. Ieder jaar zul je ongeveer standaard plusminus 100 euro kwijt zijn aan de arts voor controle, standaard behandelingen en inentingen. Het is ook mogelijk dat de hond iets overkomt waardoor je medicijnen nodig hebt voor je Teckel of dat de Teckel behandeld of geopereerd moet worden. Daar komen ook nog kosten bij kijken en de hoogte is afhankelijk van de ernst van de behandeling en het type medicijnen. Ook het eventuele castreren of steriliseren is een verstandige keuze als je niet wilt fokken met de hond. Bovendien voorkomt het de meest voorkomende kwalen bij de Teckels. De typische kosten voor de dierenarts komen uit op plusminus 100-150 euro of meer per jaar.

Verzekering Teckel

Wanneer je een hond neemt dan kun je het beste een huisdierenverzekering afsluiten om je in te dekken tegen hoge kosten van de dierenarts en tegen schade veroorzaakt door je Teckel. Er zijn ook speciale hondenverzekeringen. Je Teckel wil nog wel eens graven in de tuin van de buren en dat is niet voor iedere buur even prettig. Het is dan ook fijn als alles financieel gezien is ingedekt. Dan kom je op dat gebied in elk geval niet voor vervelende situaties te staan. De kosten voor de dierenarts zijn ook voor een groot deel verzekerd, maar zoals je dat gewend bent van verzekeringen hangt de hoogte van de dekking af van het pakket dat je hebt gekozen. Daar hangt de premie dan ook mee samen. 

Kosten huisdierenverzekering

Wanneer je een huisdierenverzekering af wilt sluiten dan kom je uit op een maandelijkse premie van 20 tot 50 euro afhankelijk van de leeftijd van je hond, de verzekeraar en het pakket dat je kiest. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact