Teckel verzorging

Welke verzorging is van belang voor een Teckel? Een Teckel heeft natuurlijk voer nodig, moet worden uitgelaten, geborsteld en af en toe naar de dierenarts.

Teckel

Een Teckel is lang, maar staat laag op zijn poten. Het is een zeer populaire en bekende jachthond. Bovendien is het een hele fijne familiehond en zullen je kinderen enorm genieten van deze kleine, maar zeer speelse kameraad. Teckels zijn erg aanhankelijk en willen niet graag alleen zijn. Het zijn vrij luide beestjes en ze zullen hun enthousiasme en waaksheid luidkeels te kennen geven. Daar moet je wel even rekening mee houden. Afleren is een hele opgave en nagenoeg onmogelijk. Dat je het even weet!

Vacht verzorging Teckel

De vacht van een kortharige Teckel hoeft maar een keer per week te worden geborsteld. Als de Teckel in de rui is dan moet je het wat vaker borstelen. Heb je een langharige Teckel dan moet je iedere week toch wel twee keer de vacht even goed borstelen en kammen. Dat doe je om klitten te voorkomen en de natuurlijke groei van ontwikkeling van de vacht te stimuleren. De haren aan de poten moeten zo goed en kort mogelijk bij worden gehouden. Datzelfde geldt voor het haar rondom de oren. Heb je een ruwharige Teckel? Dan moet deze op zijn minst twee keer per jaar worden geplukt, dit kun je laten doen bij een trimsalon.

Vacht verandering na castratie

Als je de ruwharige of langharige Teckel hebt laten castreren of steriliseren dan kan dat zorgen voor een verandering in de vacht waardoor ze pluizig worden. Ze hebben dan meer aandacht nodig wat betreft de verzorging van de vacht.

Gebit controleren

Zorg er goed voor dat de ogen van de Teckel goed schoon zijn en controleer ook met enige regelmaat het gebit van de Teckel. Het is zeer belangrijk dat je Teckel slank is en blijft, wanneer de Teckel te zwaar is dan zal dit nadelige gevolgen hebben voor de rug van de hond.

Opvoeding en socialisatie Teckel

Zoals dat bij iedere hond belangrijk is, is goed socialiseren een belangrijk onderdeel van de opvoeding van een Teckel. De fokker zal hier al een voorzetje op gegeven moeten hebben. Als je een pup gaat kopen dan kun je het beste even aan de fokker vragen wat de fokker heeft gedaan aan het socialiseren van de Teckel. Wen je pup aan je familie en aan mensen die vaak bij je over de vloer komen, zo kunnen jij en je hond het meeste genieten van elkaar en van het gezelschap.

Laat je Teckelwennen aan andere honden 

Laat je Teckel ook wennen aan andere honden, de hond van je buren bijvoorbeeld. Het zal vaak voorkomen dat je deze hond vaker tegenkomt en het is dus handig om ze aan elkaar te laten wennen. Dit doe je natuurlijk ook met eventuele andere honden in je familie of in huis. Ook rust is een belangrijk onderdeel van de opvoeding, de hond moet zijn rust krijgen om zichzelf te kunnen herpakken en alle indrukken te kunnen verwerken.

Wees consequent in de opvoeding van je Teckel

Bij iedere opvoeding is het van belang dat je consequent bent en duidelijk laat merken wat je wil , zo ook bij de Teckel. Een Teckel is erg eigenwijs en doet graag wat hij wil. Je zult dus vrij standvastig moeten zijn wil je de Tekkel van zijn stuk brengen en hem laten doen wat jij wil en niet andersom. Laat je in elk geval niet inpakken door de charmes van het beestje, die hij ongetwijfeld in zal zetten wanneer hij iets doet wat niet mag. Als je de Tekkel graag iets wilt leren dan is enthousiast reageren een zeer goede manier om de hond te belonen. Ze zijn gek op jouw goedkeuring.

De Teckel is eigenwijs

Een Teckel is niet graag alleen, maar wanneer je de hond laat wennen aan het feit dat je er niet altijd bent dan zal hij daar ongetwijfeld mee om leren gaan. Een Teckel is zoals gezegd erg eigenwijs en het reageren op commando's zit niet in het aard van het beestje als het gaat om 'hier komen' en 'zitten'. Daar heb je dus nog wat extra tijd voor nodig, wil je dat de hond graag leren. Het volgen van een puppycursus is geen overbodige luxe.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact