Vis

Op dit moment kennen we meer dan 27.000 soorten vissen op de wereld. Hiervan worden een aantal als huisdier gehouden, zoals guppy’s, goudvissen en karpers. De verschillende soorten vissen zien er allemaal erg verschillend uit en variëren in grootte, vorm, vinnen, staart en kleur. Daarnaast eet ook niet iedere vis hetzelfde. Sommige vissen zijn vleeseters of planteneters, sommige vissen eten alleen insecten of zijn alleseters. Het houden van een vis als huisdier werd vroeger vooral door de adel gedaan, maar vandaag de dag heeft ieder huishouden wel eens een vis in huis gehad. Het kopen van een vis als huisdier brengt een extra element in huis, het biedt rust en tegelijkertijd wat dynamiek in het huishouden. Wel moet er om worden gedacht dat het houden van een vis als huisdier enige kosten met zich mee brengt en dat ook de verzorging van de vis niet kan worden vergeten.

In dit artikel vertellen we je wat meer over de soorten vis die je als huisdier kunt houden.

Vis soorten

Zoals we hierboven al even hadden omschreven zijn er meer dan 27.000 soorten vis op de wereld. Niet alle soorten zijn geschikt als huisdier. Denk aan de haai of aan de rog. Gelukkig zijn er nog genoeg andere soorten die je prima als huisdier kunt houden. Hieronder lees je drie voorbeelden.

Guppy

De guppy is een grappig visje die voor erg veel plezier zal zorgen. Guppy’s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt ook wel de miljoenen vis genoemd. Over de hele wereld is de guppy een populaire vis om als huisdier te houden. Guppy’s worden wereldwijd dan ook in vele aquaria gehouden. Ga je een guppy kopen dan haal je een guitige vis in huis die brutaal overkomt, maar vooral een leuke toevoeging aan je aquarium is. Houdt er wel rekening mee dat je kosten moet maken om voor je guppy te zorgen. Een gup is niet zo heel erg groot, mannetjes worden namelijk maar vier centimeter lang en vrouwtjes maar zes centimeter. Gemiddeld worden guppy’s niet ouder dan drie jaar, maar kunnen tot wel vijf jaar oud worden.

Goudvis

De goudvis kennen we natuurlijk allemaal en het is een leuk vervangend huisdier als je geen hond, kat of vogel in huis wilt of kunt nemen. Bovendien zijn goudvissen erg rustgevend en kunnen ze met hun goud gekleurde lijfje een hypnotiserend effect veroorzaken waardoor je zowel rust als dynamiek kunt combineren in je woonkamer. Het kopen van een goudvis als huisdier is dus nog niet zo vreemd, houdt er wel rekening mee dat ook bij de goudvis enige kosten en verzorging om de hoek komen kijken.

Alleseter

Een goudvis is een alleseter en kan ongeveer veertig centimeter lang worden. Goudvissen worden tussen de 15 en 28 jaar oud, maar er is zelfs een goudvis die 49 jaar is geworden. Als je goed je best doet voor je goudvissen worden die van jou misschien ook wel zo oud!

Koi karper

De Koi karper wordt ook wel een Nishikigoi genoemd, het is de nationale vis van Japan. Koi karpers zijn gekweekte varianten van de ‘gewone’ wilde karper en je kunt de Koi dan ook alleen in siervijvers vinden. Het houden van Koi is meer dan een hobby, er komt namelijk veel meer bij kijken dan het simpelweg aanschaffen van een Koi karper. Je zult veel verstand van waterkwaliteit en biologische evenwichten moeten hebben wil je dat de Koi overleeft en dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je karpers.

Zoals je begrijpt is niet iedere vis gelijk en kan niet iedere vis in een aquarium of zomaar in een vijver. Je zult vooraf moeten bepalen welke van de vissen het beste bij jou en jouw wensen past. Zo kun je langer genieten van je vissen en je vissen van jou.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact