Vis kopen

Het kopen van een vis is een veelzijdige bezigheid. Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen het uitzoeken en aanschaffen van de vis naar keuze. Je moet ook een aquarium uit gaan zoeken en deze inrichten naar wens met accessoires, bodembedekking en eventueel wat speeltjes. Het is echter wel belangrijk dat je goed let op de gezondheid van de vis alvorens je er eentje koopt. In dit artikel geven we je wat tips omtrent het kopen van een vis.

Hoe groot gaat je vis zijn?

Voordat je een vis gaat kopen die je in je aquarium wilt houden zal je na moeten denken over de grootte van de vis. Als je grote vissen wilt dan heb je aan een aquarium waarschijnlijk niet genoeg. Bovendien maken grote vissen een aquarium klein en vice versa. Wat je kunt doen is kleine soorten combineren met een paar grote soorten. Zo heb je een mooie mix en is je aquarium een bruisende bron van zwemmend leven. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat grote vissen om een grotere aquarium vragen en daarmee dus meer ruimte innemen in huis. Het aquarium zal ook meer kosten. Ook zullen ze het aquarium relatief sneller viesmaken. Heb je niet zoveel ruimte of wil je niet zoveel ruimte besteden aan je aquarium? Dan is het verstandig om een klein aquarium te kopen en daarin kleine soorten te houden.

Hoeveel ruimte heeft een vis nodig?

Het is vanzelfsprekend dat grote vissen niet in een groot aquarium horen, maar wanneer je toch voor de wat grotere vissen wilt gaan. Zorg dan voor voldoende ruimte. Maanvissen zijn bijvoorbeeld erg populaire en tegelijkertijd kostbare vissen die je in een aquarium kunt houden. Kies in het geval van de maanvis voor een aquarium van ten minste 55 centimeter hoog. Lagere aquaria bieden de maanvis niet de mogelijkheid om volledig uit te groeien. Een goede vuistregel die je in je achterhoofd kunt houden bij het kopen van vissen en het bijbehorende aquarium is drie gram vis per één liter water. Vraag ook altijd de verkoper om advies over hoe groot het aquarium moet zijn.

Tips bij het kopen van een vis

Hieronder geven we je nog een aantal tips omtrent het kopen van een vis:

  • Je krijgt je nieuwe vis mee in een plastic zak, hang deze zak in het water van het aquarium zodra je thuis bent. Zo kan de vis het beste acclimatiseren.
  • Kijk naar tekenen van ziekte of onrustig gedrag. Dat is een reden om de vissen niet te kopen bij de betreffende handelaar of winkelier.
  • Kijk goed naar de huisvesting van de vissen bij de handelaar of winkelier. Zijn de bakken schoon? Geeft het water geen sterk ruikende geur af? Mocht dit wel het geval zijn dan is het verstandig om géén vis te kopen bij deze handelaar of winkelier. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact