Vis verzorging

Het verzorgen van een vis lijkt aanvankelijk misschien vrij gemakkelijk. Hoewel het ook niet erg moeilijk is, zijn er wel een aantal zaken waar je goed op moet letten. Vissen kunnen vrij snel in de stress raken en dat moet je natuurlijk voorkomen. In dit artikel geven we je wat tips zodat je zo goed mogelijk voor je vis kunt zorgen.

Vissen en stress

Als je vis gestrest raakt dan is de vis vatbaarder voor ziektes. Stress moet je dus zien te voorkomen bij je vissen. Er zijn een heleboel verschillende soorten vissen en iedere soort heeft zo zijn eigen behoeftes. Ondanks de vele soorten vissen hebben ze allemaal raakvlakken op het gebied van verzorging.

Hoe verzorg je een vis?

Hieronder hebben we een lijst samengesteld die het verzorgen van je vis een fluitje van een cent moeten maken:

  • Het is belangrijk dat je vis voldoende ruimte heeft, plaats dus niet te veel vissen samen in een te kleine kom of aquarium. 
  • Voeg niet te veel planten of speelgoed toe aan het aquarium, je vis moet nog wel vrij rond kunnen zwemmen.
  • Zorg ervoor dat er genoeg water in het aquarium zit. Een goede vuistregel is per drie gram vis heb je ongeveer één liter water nodig. Je zou ook de lengte van de vis kunnen gebruiken als regel. Zo staat één centimeter vis gelijk aan een liter water.
  • Zorg ervoor dat de kwaliteit van het water goed op orde is. Daarvoor kun je het beste waterplantjes gebruiken. De plantjes voorzien het water van zuurstof en geven de vissen een schuilplek als ze daar behoefte aan hebben.
  • Zorg ervoor dat het water goed schoon blijft en als je het water ververst doe dit dan in stapjes. Je kunt bijvoorbeeld een derde water eruit halen en vervolgens vervangen.
  • Zorg ervoor dat je vissen op een rustige plaats in de kamer staan, dus niet te dicht bij de televisie of radio.
  • Let erop dat de vis niet lusteloos in het water hangt, niet eet of zijn vinnen samen heeft geknepen. Dat zijn allemaal tekenen van een zieke vis en dat kun je middels bovenstaande punten voorkomen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact