Vogel kopen

Vogel kopen? Een vogel kan een erg leuke toevoeging zijn aan het huishouden. Als huisdier kiest men dan ook vaak voor een vogel. Er zijn een hoop verschillende soorten vogels die je als huisdier zou kunnen kiezen. Hou er in elk geval rekening mee dat je, welke vogel je ook kiest, altijd op zal moeten draaien voor de verzorging en de kosten van je vogel. In dit artikel vertellen we je wat meer over de meest populaire vogels om als huisdier te houden.

Parkiet

Een parkiet is een klein vogeltje die tot de papegaaien familie behoort. De parkiet heeft een vrij lange staart ten opzichte van het lichaam. Als we het over het huisdier de parkiet hebben, dan is de grasparkiet de meest bekende soort om als huisdier te houden. Als je graag een parkiet wilt kopen dan haal je een vrolijke vogel in huis die je wel iedere week even moet verzorgen. De parkiet kan zich snel alleen voelen en als je niet vaak thuis bent is het verstandig om er twee of meer te nemen.

Papegaai

De papegaai kennen we allemaal wel en de vrolijke vogel met veel kleuren is zeer intelligent. Een papegaai heeft namelijk een gemiddeld niveau vergelijkbaar met dat van een kind van vier jaar oud. Ze hebben goede stembanden en kunnen eenvoudig woorden leren en stemmen herkennen en imiteren. Het is dan ook zeker niet gek dat je een papegaai graag als huisdier zou willen. Het brengt wat leven in de brouwerij!

Kanarie

Kanaries zijn vrolijke gele vogels met een korte snavel. De borst van de kanarie is helder geel van kleur en in het wild komen ze voornamelijk in parken en tuinen voor. Broeden doen ze het liefste in warme contreien, maar ook in Denemarken planten ze zich voort. Het bouwen van een nest doen ze het liefste in een zo hoog mogelijke boom. We kunnen dus wel stellen dat de kanarie erg actief is en dat zul je ook terugzien in de kooi in je woonkamer. 

Waar let je op?

Als je een vogel gaat kopen moet je letten op een aantal punten. Aan deze punten kun je zien of je een gezonde vogel gaat kopen, een belangrijk onderdeel van het kopen van een vogel. Je kunt een zieke vogel eenvoudig herkennen aan opgezette veren en troebele ogen. De veren dienen te glanzen en de ogen dienen helder te zijn. Ook dient de ademhaling rustig en regelmatig te zijn, dient de snavel gesloten te zijn en moet de vogel druk en levendig in zijn kooi bezig zijn.

Waar kan je een vogel kopen?

Een vogel kan je op verschillende plaatsen kopen, afhankelijk van het soort vogel. Je kunt bijvoorbeeld naar de dierenwinkel gaan en vragen naar het aanbod of naar een vogelkweker. Ook kan je bijvoorbeeld via marktplaats een vogel aanschaffen. Let er altijd goed op dat je vogel gezond is en ga desnoods langs de dierenarts.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact