Vogel verzorging

Zoals ieder ander huisdier heeft ook de vogel enige verzorging nodig. Als je een vogel gaat kopen moet je hier dus rekening mee houden. In dit artikel vertellen we je wat meer over de verzorging van een vogel.

Huisvesting vogel

Bij de verzorging van een vogel hoort een goede vogelkooi. Wanneer je je vogel een onderkomen wil bieden dan heb je een aantal keuzes. Je kunt een kooi in je woonkamer plaatsen, het liefste met horizontale spijlen zodat ze kunnen klimmen, maar je kunt ook een volière bouwen. Die kun je bijvoorbeeld in het tuinhuisje maken, maar je zou daar ook een aparte kamer in je huis voor om kunnen toveren. Vaak kies je een volière als je meer dan één vogel als huisdier houdt. Wanneer je één vogel als huisdier houdt kun je deze het beste in je woonkamer onderbrengen. Op de bodem van de kooi kun je het beste wat schelpenzand verspreiden welke je één keer per week dient te verversen. Ook dien je iedere week de kooi te verschonen, daar kun je het beste standaard afwasmiddel voor gebruiken. Dit doe je ook voor de zitstokken, etensbakken en drinkbakken. Zorg er wel dat je alle zeep goed wegspoelt.

Vogelvoer?

Je kunt aan de vorm van de snavel zien wat de vogel eet. Zo heeft een merel bijvoorbeeld een lange spitse snavel waarmee ze eenvoudig regenwormen op kunnen pikken. Hieronder kun je meer informatie vinden over het menu van onze gevleugelde huisdieren. Let op: dit is een algemene opsomming. Niet iedere vogel eet het zelfde.

Wat eet een vogel?

Vogels eten vooral zaden, noten, groente en fruit. Je kunt het jezelf en je vogel gemakkelijk maken door ze pellets te eten te geven. Hier zitten alle benodigde voedingsstoffen in, maar het is natuurlijk wel zo fijn om je vogel gevarieerd te laten eten. Naast de pellets kun je je vogel bijvoorbeeld mango, banaan, appel, peer, mandarijn, komkommer, ananas, dadels, amandel, walnoot, kastanje, paranoot, hazelnoot, pecannoot, macadamia, rozijnen en gedroogde banaan geven.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact